Oorkaars en Reiki

 Wat zijn Oorkaarsen?

Het gebruik van Oorkaarsen komt voort uit traditionele ontspannings rituelen van de Hopi indianen uit het zuiden van Noord Amerika. Zo’n zeventien jaar geleden zijn deze (her)ontdekt en sindsdien worden ze door de firma Biosun verspreid. Artsen, heilpraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten passen deze kaarsen wereldwijd met enorm succes toe.  Deze holle kaars bevat honingextracten, natuurzuivere katoen en werkzame, geneeskrachtige Indiaanse kruiden in poedervorm, waaronder vooral salie, St. Janskruid en kamille. De kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt.

 De werking van oorkaarsen

Bij het gebruik van de oorkaarsen komt er rook vrij in het oor. Deze rook geeft tot diep in de gehoorgang zijn milde en weldadige warmte af. Een lichte onderdruk en de beweging van de vlam veroorzaken een trilling in de oorkaars. Deze werken samen in op het trommelvlies, waardoor het trommelvlies a.h.w. licht gemasseerd wordt, hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Cliënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd – oor regio. De bijenwas werkt verzachtend op het gehele oorgebied. Bovendien bereikt de milde warmte de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn. Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden oorkaarsen altijd op beide oren toegepast. Een oorkaars brandt ongeveer 7 minuten. Tijdens de behandeling voel je meteen het aangenaam ontspannende effect van de vrijkomende warmte. Het zacht knisperende geluid (alsof je bij een openhaard zit) geeft je bovendien een zeer rustgevend gevoel. Oorkaarsen kunnen daarom ook bijzonder goed gebruikt worden bij stress en spanningen. De behandeling wordt ondersteund met Reiki op de hogere chakra’s en oren en duurt ongeveer een half uur.

Oorkaars met hoofdmassage

Een oorkaars behandeling gecombineerd met hoofdmassage: een super ontspanning. Deze behandeling duurt een uur.

Toepassingen van oorkaarsen

· Het activeren van het afweersysteem
· Ter verzachting bij gevoel van druk in het hoofd
· Als hulp bij stress en spanningen
· Ter bevordering van een gezonde slaap
. Ter stimulering van acupunctuur-punten in het oor

NB. Het gebruik van oorkaarsen wordt ontraden bij : oorontsteking, buisjes in het oor of trommelvliesperforatie, allergie voor bijenwas

.