Shantala Babymassage

Voor een baby is het op een liefdevolle manier aangeraakt worden net zo belangrijk als
zuurstof en voedsel. Babymassage is dan een bijzondere en prima manier om elkaar te
leren kennen. Massage is de meest positieve vorm van aanraken die er is.

Doel van Shantala Babymassage

Een moment van rust en liefdevol contact met je kindje waardoor je vertrouwen, warmte, geborgenheid en ontspanning creëert.

Tijdens de zwangerschap ervaart je baby in de veilige warmte van de baarmoeder bij iedere beweging van de moeder de aanraking van de huid tegen de baarmoederwand. De baby wordt gewiegd, gestreeld en gevoed. In alle behoefte wordt voorzien en je baby raakt gewend aan het gevoel van voortdurende omhulling en koestering. Ook na de geboorte blijft die behoefte aan geborgenheid en verbinding bestaan. Tijdens de Shantala Babymassage maak je op een liefdevolle wijze contact en ervaart je baby koestering, veiligheid, warmte en ontspanning.

Aanraken is niet alleen prettig, maar voor kinderen erg belangrijk. Baby’s die vanaf de geboorte geknuffeld en gekoesterd worden groeien beter en kennen het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Door de babymassage nemen de stresshormonen af en het “feel good” hormoon oxytocine neemt toe. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij je baby als bij jou onstaat er een verhoogde productie van dit hormoon. Zo stimuleer je de hechting tussen jou en je kind.

Deze massage met warme, neutrale olie is

niet moeilijk om te leren

– is heerlijk om te doen

– ook voor papa, oma enz.

– draagt bij aan het verminderen van klachten als slecht slapen, krampjes en onrust

– zonder woorden leer je de lichaamstaal van je baby te verstaan

– mag je vanaf 4 weken na de geboorte mee beginnen

 

Voor meer informatie: neem gerust contact op.

 

 

.