Zwangerschap, baby’s en kinderen

Cranio-Sacraal Balancing voor pasgeborenen en kinderen

Complicaties tijdens de zwangerschap en/of de bevalling (vacuümpomp of keizersnede) kunnen storingen in het Cranio-Sacraal Systeem van de baby veroorzaken. Ook tijdens voorspoedige bevallingen kunnen er toch subtiele verschuivingen van werveltjes of compressies op  het craniale systeem ontstaan. Dit kan allerlei disfuncties tot gevolg hebben zoals reflux, darmstoornissen, ademhalings– en slaapmoeilijkheden, constant huilen, borstvoedingsproblemen, een verzwakte weerstand, enz…

Ook bij het overstrekken van de baby, overmatige spanning op hoofd, nek en rug, zijn Cranio-Sacraal behandelingen zeer geschikt. Een zachte en subtiele manier van behandelen, met grote ontspanning tot gevolg.

Sommige problemen zoals hyperactief gedrag, leer- en concentratiestoornissen, dyslexie, motorische achterstand, faalangst, hoofdpijn, humeurig gedrag en woede aanvallen komen soms pas tot uiting in de kleuterklas, op de lagere school, of zelfs op latere leeftijd.

Cranio-Sacraal behandelingen zijn uitermate geschikt om baby’s en jonge kinderen te ondersteunen bij de verwerking van vroege trauma’s. Hun schedel is nog flexibel en ze zijn nog heel ontvankelijk. De baby kan behandeld worden terwijl hij slaapt of bij de moeder op schoot ligt.

Ook voor de (nieuwe) moeder is het aan te bevelen een aantal behandelingen te ondergaan. Tijdens de zwangerschap, voor het herstel en het weer in balans komen na de zwangerschap, reduceren van stress, behandeling van postnatale depressie enz.

.