Behandeling

Een Cranio Balancing behandeling komt het best tot zijn recht indien de cliënt geen strak zittende kleding, riemen, sieraden etc. draagt. Deze kunnen voor de behandeling worden losgemaakt of afgedaan. De duur van een Cranio behandeling is afhankelijk van wat er met de cliënt wordt afgesproken. Een behandeling van een uur is normaal, bij kinderen is het vaak wat korter.

Het totaal aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten en de reactie van de cliënt. Uiteraard wordt dit in overleg besproken, afhankelijk van wederzijdse ervaringen en reacties.

Tijdens de behandeling worden „zachte” balancing technieken gebruikt. Desondanks moet de cliënt niet verbaasd zijn als door het in werking zetten van de lichaamskrachten tijdelijk, soms zelfs een paar dagen, een toename van de klachten wordt ervaren. Dit proces is vergelijkbaar met de effecten van de homeopathie. Tijdens de behandeling worden krachten in het lichaam losgemaakt die na de behandeling doorwerken als een domino-effect. Na dit zelf regulerende proces van het lichaam zal echter verbetering en ontspanning optreden.

Meestal worden er vooraf vragen gesteld om inzicht te krijgen in de oorzaak en samenhang van de klachten. Deze vragen kunnen betrekking hebben op zowel fysieke als psychische klachten, op erfelijke aandoeningen, ongelukjes, ongevallen en bijzonderheden betreffende de bevalling.

Veelal wordt aan de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen behandeld. Er wordt gewerkt aan het optimaliseren van de elasticiteit en ruimte binnen de schedelbeenderen en de overige delen van het Cranio systeem. Daartoe zal de behandelaar in het ritme meegaan en een lichte druk op het systeem uitoefenen. Op deze manier wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen.

.